Русия повдигна обвинения на четиримата мъже, задържани за терористичния акт в

...
Русия повдигна обвинения на четиримата мъже, задържани за терористичния акт в
Коментари Харесай

Без ухо и око – заподозрените за атентата в Москва със сериозни наранявания, единият бе доведен в съда в инвалидна количка

Русия повдигна обвинявания на четиримата мъже, арестувани за терористичния акт в концертната зала „ Крокус Сити Хол “, при която бяха убити минимум 137 души.

Четиримата обвинени са Далержон Мирзоев, Саидахрами Муродали Рашабалисода, Шамсидин Фаридуни и Мухамадисобир Файзов. По данни на съветските управляващи те са от Таджикистан.

В понеделник те бяха доведени в съда със съществени забележими пострадвания. Един от тях беше докаран в инвалидна количка, облечен в болнична нощница. По информация на Би Би Си той евентуално е бил в безсъзнание. Според „ Ройтерс “ окото му е извадено.

На фрагментите от правосъдната зала, публикувани от международните организации, се вижда и Рашабалисода с превързано ухо, като се счита, че част от него е откъснато.

Задържаните бяха затворени зад стъклени панели и охранявани от маскирани служители на реда по време на съвещанието на магистратите.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да разяснява изказванията за изтезания, на които са били подложени арестуваните по време на разпити през миналите дни.

В правосъдно изказване, оповестено в „ Телеграм “, се споделя, че „ Мирзоев е признал виновността си напълно “. Рашабалисода също бил направил признания.

И четиримата ще бъдат арестувани в предварителния арест първоначално до 22 май, взеха решение магистратите.

Атаката повдигна въпроси за връщането на смъртното наказване. Песков обаче съобщи, че съветските управляващи „ не вземат участие в сходна полемика “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР